Çarşamba, Mart 30, 2016

(UCC - Union Customs Code) uygulaması 1 Mayıs 2016 tarihinde yürürlüğe girecektir.

2015 yılında uygulamaya geçirilmesi kararı alınan, Avrupa Birliği'nin yeni Birlik Gümrük Kodu (UCC - Union Customs Code) uygulaması 1 Mayıs 2016 tarihinde yürürlüğe girecektir. Uygulama ile gümrükişlemlerinin kolaylaştırılması vegümrük prosedürlerinin modernize edilmesi hedeflenmekte, ayrıca uygulamanın tüm AB üye ülkelerinde tutarlı bir şekilde devreye sokulması öngörülmektedir.

UCC için tüm ithalat ve ihracat işlemlerindeki ağır ve teferruatlı evrak işlemlerini tek bir elde toplayarak kolaylaştıracak bir elektronik arayüz tasarlanmış olup şu an tüm Avrupa'daki ulusal düzeydeki gümrüklerde bu uygulamaya geçiş için ilgili süreç başlatılmıştır.

Avrupa Komisyonu Vergilendirme ve Gümrük Birliği Departmanı tarafından, aralarında özel sektör ve ulusal otoritelerden uzmanların yer aldığı bir gümrük havuzuyla işbirliği içerisinde, UCC uygulamasının desteklenmesi için geniş kapsamlı bir UCC - AB e-Öğrenme Programı geliştirilmiş olup, konuya ilişkin Avrupa Komisyonu'nun hazırladığı tanıtım bülteni ekte yer almaktadır.
Kaynak:www.itkib.org.trDevamı >>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder