Çarşamba, Ekim 14, 2015

PETROL PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖN.TASARI



Atık madeni yağdan baz yağı üretiminin madeni yağ lisansı altında alt başlık kapsamına alınmasına ilişkin olarak hazırlanan “Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağına” ve “31/05/2011 tarihli ve 3242/2 sayılı Petrol Piyasasında Lisans Başvurusu Açıklamaları Hakkında Kurul Kararı ile 31/05/2011 tarihli ve 3242/3 sayılı Petrol Piyasasında Lisans Tadili Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgelere İlişkin Kurul Kararı'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı Taslağına” ilişkin görüşlerin en geç 23 Ekim 2015 tarihi mesai bitimine kadar bilgipetrol@epdk.org.tr adresine ve yazılı olarak Kuruma ekli görüş değerlendirme formu kullanılarak gönderilebilecektir. Kamuoyuna duyurulur. (KAYNAK: EPDK)

Ek-2
PETROL PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 17/6/2004 tarihli ve 25495 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin 6 ncı maddesine üçüncü fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş diğer fıkralar buna göre teselsül ettirilmiştir.
“Atık madeni yağdan baz yağı üretim faaliyeti, alt başlıklarına işletmek kaydıyla madeni yağ lisansı sahiplerince yapılabilir. Atık madeni yağdan baz yağ üretimi madeni yağ üretim faaliyetinin içinde yer alır.”
MADDE 2 – 17/6/2004 tarihli ve 25495 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin 15 inci maddesine beşinci fıkrasının (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“f) Madeni yağ lisansı veya madeni yağ alt başlıklı dağıtıcı lisansı sahiplerinin lisanslarında yer alan madeni yağ üretimi ve baz yağ kullanımı bilgilerinin değiştirilmesi, baz yağ üretim alt başlığı eklenmesi ile üretilecek madeni yağların bu lisanslara eklenmesine veya bu lisanslardan çıkarılmasına ilişkin lisans tadilleri,”
MADDE 3 – 17/6/2004 tarihli ve 25495 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin 23 üncü maddesine birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve birinci fıkradan gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Madeni yağ lisansı sahipleri piyasada; lisansı kapsamındaki madeni yağ üretimi tesislerinde madeni yağ üretimi ile iştigal edebilir ve lisanslarına alt başlık olarak işletmek kaydıyla atık madeni yağdan baz yağ üretme faaliyetinde bulunabilirler.
“Madeni yağ lisansı sahipleri, atık madeni yağdan üretilmiş baz yağı, madeni yağ üretiminde kullanılabilir veya bu amaçla kullanılmak üzere madeni yağ lisansı sahiplerine satılabilir veya ihraç edilebilirler.”
MADDE 4 - 17/6/2004 tarihli ve 25495 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin EK-1’i ekteki şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 5 – Bu Yönetmelik 01.01.2016 tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 6– Bu Yönetmelik hükümlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı yürütür.




             

31/05/2011 TARİHLİ VE 3242/2 SAYILI PETROL PİYASASINDA LİSANS BAŞVURUSU AÇIKLAMALARI HAKKINDA KURUL KARARI İLE 31/05/2011 TARİHLİ VE 3242/3 SAYILI PETROL PİYASASINDA LİSANS TADİLİ BAŞVURULARINDA ARANACAK BİLGİ VE BELGELERE İLİŞKİN KURUL KARARI’NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KURUL KARARI


MADDE 1 – 31/5/2011 tarihli ve 3242/2 sayılı Petrol Piyasasında Lisans Başvurusu Açıklamalarına İlişkin Kurul Kararı’nın 11 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Atık madeni yağdan baz yağ üretimine ilişkin faaliyeti alt başlık olarak lisanslarına işletecek olanlardan; lisansa konu tesisin TS 13541 İş Yerleri - Atık Yağ Rafinasyon ve Rejenerasyon Tesisleri - Genel Kurallar standardına uygun olduğunu gösteren TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesini ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından atık madeni yağların geri kazanımına ilişkin Çevre Lisansını Kuruma sunarlar.”
MADDE 2 – 31/5/2011 tarihli ve 3242/3 sayılı Petrol Piyasasında Lisans Başvurusu Açıklamalarına İlişkin Kurul Kararı’nın 8/B maddesinin 5 inci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Madeni yağ lisansına alt başlık olarak atık madeni yağlardan baz yağ üretimi faaliyeti ekletmek için bu maddenin ikinci fıkrasının (ç) bendinde sayılan belgelere ilaveten, tadil başvurusuna konu tesisin TS 13541 İş Yerleri - Atık Yağ Rafinasyon ve Rejenerasyon Tesisleri - Genel Kurallar standardına uygun olduğunu gösteren TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınmış Çevre İzin ve Lisans Belgesi aranır.
MADDE 3– Bu Kurul Kararı 01.01.2016 tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4 – Bu Kurul Kararı hükümlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı yürütür.









    

           

EK-1


T.C.
ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU
BAŞKANLIĞINA

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 7 nci maddesinde yer alan nitelikleri taşıdığımı beyan eder, aşağıda yer alan isteğime uygun lisansın verilmesini arz ederim.

                                                                                                               TEMSİLE YETKİLİ KİŞİ VEYA KİŞİLERİN
                                                                                                                                            ADI-SOYADI
                                                                                                                                                 TARİH
                                                                                                                                                  İMZA
                                                                                                                               TÜZEL KİŞİLERDE KAŞE


İLETİŞİM BİLGİLERİ

ADRES:             ……………………………………………………………………………………..
                            ……………………………………………………………………………………..
                            ……………………………………………………………………………………..
TEL:                   ……   ……………………
FAKS:                ……   ……………………
E-POSTA:         …………………………...



LİSANS BAŞVURUSUNUN TÜRÜ
(Talep edilen lisans türünü  X  ile işaretleyiniz)

(1) Kanunun Geçici 3 üncü maddesindeki kısıtlama dışında.
(2) Yakınındaki diğer tesislere boru hatları ile taşıma yapılması.
(3) Rafineri tesisi içinde veya civarında.
(4) Taşıma araçları ve depolama tesislerinin yakınındaki tesislere boru hatları ile akaryakıt taşınması.
(5) Sadece atık madeni yağdan baz yağ üretimi yapılmasını kapsar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder