Perşembe, Ağustos 03, 2017

İsgüm İnternet sitesinden Kontrol Belgesi başvurulara ilişkin güncel duyurular

Merhaba;

İsgüm İnternet sitesinden Kontrol Belgesi başvurulara ilişkin güncel duyurular yayınlanmış olup aşağıda detayları mevcuttur.Buna göre T.P.S. sisteminden referans numarası alındıktan sonra hali hazırda kullanılan programa entegre 14.08.2017 tarihinde yeni İSGÜM Kontrol Belgesi Yazılım Sistemi devreye girecektir eski sistem ve yeni sistem 05.09.2017 tarihine kadar birlikte kullanılabilmektedir. 05.09.2017 tarihinden sonra sadece yeni yazılım sistemi üzerinden başvuru alınacak, eski sistem devreden çıkarılacaktır.Program kurulum ve kullanım detaylarına http://www.isgum.gov.tr/Default.aspx?lnk=338 linkinden ulaşabilirsiniz.


1-KONTROL BELGESİ BAŞVURUSUNDA BULUNACAK FİRMALARIN DİKKATİNE
Kontrol Belgesi Yazılım Sistemimize ilişkin, başvuru yapacak olan firma yetkililerinin ve/veya kullanıcılarının bu işlemleri yürütebilmeleri için bağlı bulunduğunuz işyeri adına sisteme giriş yapmak için Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinde halihazırda işveren olmanız veya işvereninizin işyerinin bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik Merkezine başvurarak sizin için İşyeri Tescil Sistemi aracılığı ile yetkilendirme yapmış olması gerekmektedir.
Gümrük işlemlerinin takibi için firmanız çalışanı olmayan bir kişinin yetkilendirilmesi ise Kontrol Belgesi yazılım sistemi içerisinde işveren veya işverenin yetkilendirdiği personel tarafından gerçekleştirilecektir.

2-KONTROL BELGESİ BAŞVURUSUNDA BULUNACAK FİRMALARIN DİKKATİNE
14.08.2017 tarihinde İSGÜM Kontrol Belgesi Yazılım Sistemi devreye alınacaktır. Bu tarihten itibaren Kontrol Belgesi başvurusu yapacak olan firmalar bu sistemi kullanabileceklerdir. Yeni yazılım sisteminin 05.09.2017 tarihine kadar mevcut kullanılan eski sistemle beraber eşzamanlı olarak kullanılması planlanmaktadır. Yeni sistemi kullanmaya başlayacak olan firmaların başvuru onay süreçleri çok daha hızlı gerçekleşeceği için yeni yazılım sistemine geçmeleri kendileri için avantaj sağlayacaktır. 05.09.2017 tarihinden sonra sadece yeni yazılım sistemi üzerinden başvuru alınacak, eski sistem devreden çıkarılacaktır. Bu yüzden belge başvurusu yapacak olan firmaların gerekli hazırlıkları yapması, yapılan bilgilendirmeleri takip etmesi önem arz etmektedir. Önemle duyurulur.


3-KONTROL BELGESİ BAŞVURUSUNDA BULUNACAK FİRMALARIN DİKKATİNE

Kontrol Belgesi başvurusu yapacak olan firmaların KBS’ ne (Kontrol Belgesi Sistemi) giriş yapabilmeleri için SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) veri tabanı üzerinde İşyeri Tescil Sistemi aracılığı ile yetkilendirilmiş olması gerekmektedir. Firma sahipleri ya da onların yetki verecekleri kişiler İşyeri Tescil Sistemi üzerinde yetkilendirilmelidirler. Bu yetkiyi alan kişiler, Gümrük işlemleri için Kontrol Belgesi Sisteminde firma yetkilisi olarak görüleceklerdir. Hali hazırda SGK üzerinde tescili olan firma yetkilileri KBS’ ne herhangi bir işlem yapmadan e-devlet üzerinden giriş yapabileceklerdir. Gümrük işlemlerinin takibi için firma çalışanı olmayan bir kişinin KBS üzerinden yetkilendirilmesi ise SGK İşyeri Tescil Sistemi üzerinden firma yetkilisi olarak belirlenen kişi tarafından KBS üzerinden gerçekleştirilecektir. Önemle duyurulur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder