Cuma, Nisan 01, 2016

Gümrükler Genel Müdürlüğünün 31.03.2016 tarihli ve 14950613 sayılı yazısı (Antrepo Stok Kayıtları hk.)

Geçici depolama yerine konulmadan gümrük antrepo rejimine tabi tutulacak eşya antrepo beyannamesinin tescilini müteakip antrepoya alınır. Antrepo beyannamesinin, taşıtın antrepoya gelişini takip eden iki iş günü içerisinde tescil edilmesi gerekir. Gümrük idaresi, sürenin bitiminden önce eşya sahibi ya da taşıyıcı tarafından yapılacak yazılı ve gerekçeli talebe istinaden bu süreyi bir gün uzatabilir. Süresi içerisinde antrepo beyannamesi verilmemesi halinde, antrepoda görevli yetkilendirilmiş gümrük müşaviri tarafından gümrük idaresine bilgi verilir ve bu durumdaki eşya, ilgili gümrük idaresinin denetimindeki en yakın geçici depolama yerine veya geçici depolama yeri yoksa gümrük idaresince uygun görülen yere gönderilir.

Ancak, aynı sevkiyata konu olmakla birlikte antrepoya birden fazla taşıtla peyderpey sevk edilen ve tamamı bir seferde antrepoya alınamayacak eşya için, eşya sahibi veya temsilcisi ya da taşıyıcı tarafından ilgili gümrük idaresine yazılı talepte bulunulması halinde, gümrük idaresince, ilk eşyanın antrepoya girişinden itibaren en geç beş iş günü içinde antrepo beyannamesinin verilmesi koşuluyla eşyanın peyderpey antrepoya alınmasına izin verilebilir. İhtiyaç halinde bu süre gümrük idaresince bir defaya mahsus olmak üzere beş iş gününe kadar uzatılabilir.




T.C.
 
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
Halkalı Gümrük Müdürlüğü
Sayı : 82973961/131.01
Konu : Antrepo Stok Kayıtları
31.03.2016 / 14950613
............................................. ATİPİ ANTREPO İŞLETMECİLİĞİNE
....................................... C TİPİ ANTREPO İŞLETMECİLİĞİNE
Gümrük Yönetmeliği 332/2. Maddesi Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 2013/5. Genelgesine göre geçici depolama yerine konulmadan gümrük antrepo rejimine tabi tutulacak eşyanın antrepo beyannamesinin tescilini müteakip antrepoya alınacağı hükmedilmektedir. Antrepo stok kayıtlarının beyannamesinin kalemleri görülebilecek şekilde tutulmasını teminen Gümrük Yönetmeliği 332/2. Maddeve Gümrükler Genel Müdürlüğü 2013/5. Genelgesi gereğince işlem tesis edilmesi hususunda gereğini rica ederim.
Haşan DAĞDEVİREN
Gümrük Müdürü a.
Gümrük Müdür Yrd.V.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder